(other languages)

Home

De zaal & het Huis

De buurt

Foto’s

Diensten en tarieven

Kaart Contact Aanbevolen adressen

B&B La Chambre bleue

De zaal & het Huis

plafond peint, chambre d'hôte, guest house, tunis medina


La Chambre bleue is een B&B gelegen in het historische centrum (Medina) van Tunis, in  l'‘aly al-barrAny (traditioneel onafhankelijk appartement en een op de bovenverdieping, gereserveerd voor gasten) een historische gebouw.

Het gaat om een ruime kamer (ongeveer 40 m²), in een geitalianiseerde tunezische stijl midden 19e eeuw.
Het omvat een grote kamer met een zithoek en een slaapbank (mogelijkheid om bureau te installeren), een alkoof met een tweepersoonsbed, kast en een badkamer. Centrale verwarming en internet.
De demeure maakt deel uit van het voormalige Paleis Agha (genaamd Mustapha Agha, mamlouk - dat slaaf betekend van Mustafa Pasha-Bey, die zijn naam gaf - werd hij minister van oorlog), dat verdeeld was in het midden 19e-eeuws in drie afzonderlijke paleizen, toen de minister Mustafa Agha zich vestigden in wat later bekend werd als le Kram , Kram en Agha.


Een van de drie paleizen, Dar Louzir, bestond uit vier communicerende modules, volgens een klassiek patroon: het grote huis, twee verdiepingen rond een groot terras en het huis gereserveerd voor de huishouding en de keuken, aan de andere kant van de straat du Divan stallen en opslagplaatsen (Makhazin) en tenslotte een zelfstandig appartement voor gasten, gebouwd boven de Makhazine en de due du Divan.

Een uiteindelijke aan het begin van de 20e eeuw, vrijstaand gastenverblijf en Makhazin, die vervolgens samen Belkadhi Dar gevormd hebben, werd het aangekocht in 1996 door de Ben Miled familie. Het is In een van de kamers van de "Aly, bekleed met blauwe tegels,  waar de B&B is geïnstalleerd ...

(following)


Voor reserveringen, schrijf naar lachambrebleue  De foto’s zijn genomen door Renzo Chiesa

webmaster