(other languages)

Home

De zaal & het Huis

De buurt

Foto’s

Diensten en tarieven

Kaart Contact Aanbevolen adressen

B&B La Chambre bleue

De buurt

living room


Het Medina, het oudste gedeelte van Tunis, het historisch centrum, waar de meeste monumenten van de hoofdstad zich bevinden: moskeeën, Hammams (Noorse baden), souks (winkelgebieden), bibliotheken, Medersas (scholen en bijlagen van de universiteit), Fondouks (karavanserai), …

La rue du Divan is vernoemd naar de wet van Divan (al-Dywan shar'y: het parlement en de rechtbank tezamen) met de ingang van het centrale gedeelte  nog steeds boven aan de straat.

Er blijft enkel het centrale deel van Divan, waar nu een openbare bibliotheek is, en een enorm appartementencomplex gebouwd is op de bovenverdieping, nu privé-eigendom. In de kazerne van de Janitsaren, er naast behorend tot hetzelfde complex, blijft er nog een braakliggend stuk terrein vaag zichtbaar vanaf de rue Sayda 'Ajoula.

De straat beschikt ook over een Moorse bad (Hammam al-Dywan, waarvan de ingang  aan de rue de la Montagne gevestigd is (dit bad, gebouwd in de 13e eeuw, is tegenwoordig de laatste te verwarmen met hout in de stad, de ketel is in de rue du Divan), en een mausoleum (Sidi Abdelqader), omgevormd tot een cultureel centrum.

(following)


Voor reserveringen, schrijf naar lachambrebleue  De foto’s zijn genomen door Renzo Chiesa

webmaster