(other languages)

Home

De zaal & het Huis

De buurt

Foto’s

Diensten en tarieven

Kaart Contact Aanbevolen adressen

B&B La Chambre bleue

« Waar ? »

24, rue du Divan (pronounce diwane), Medina de Tunis
ph. +216 - 22 57 96 02 or 21 17 52 78

plan de la médina de tunis


 Komende van het vliegveld?

Meen een taxi tot aan la Kasba (place du Gouvernement), daarna het op de kaart groene traject te voet volgen of ons telefoneren. De rit kost ongeveer 15 dinar.

Komende van de haven La Goulette?

In de richting van Tunis, u steekt het meer van Tunis over en komt Tunis binnen via l’avenue Bourguibe, aan het einde van l'avenue Bourguiba (verlengt door l’avenue de France,altijd rechtdoor ) komt u aan bij la porte de France (Bab Bhar). Dus u komt la medina langs deze poort te voet binnen (blauwe traject op het plan). De taxirit kost ongeveer 15 dinar.

Als u veel bagage bij heeft, vraagt u aan de taxi om u aan la kasba af te zetten, het traject te voet zal dan veel korter zijn. Voel je vrij om ons te telefoneren.

Komende van la Kasba?

Het groene traject volgen. U bevindt zich op een rechthoekig plein met een  helling (place du Gouvernement), omringd door gebouwen (afdelingen), met een tuin tussen twee rijen van ficus.

Beneden aan het plein, aan de linkerkant, begint rue Dar el Jeld, u neem deze, vervolgens de tweede  rechts (u bent in een prachtige overwelfde doorgang van stucwerk), op het einde steek u het plein Romdhane Bey over en neem de straat tegenover, la rue Agha , in deze straat neemt u een overwelfde doorgang, eerste rechts, rue du Divan (uitgesproken als Diwanne), u bent aangekomen (X) (Nr. 24, eerste huis aan de straat).

Komende van la porte de France (Bab Bhar)?

Volg het blauwe traject. Porte de France (Bab Bhar) en de laan met dezelfde naam in je rug voor u opent het Medina, een straat in het centrum: rue Jemaa ez-Zaytuna, u neemt deze tot het einde, u komt aan  bij de Ez-Zaytuna Moskee (herkenbaar door zijn majestueuze gevel);
U neemt rechts (de moskee is aan uw linkerkant), u bevindt zich in de souk van de parfum (overdekt), u neemt links
En onmiddellijk, de eerst rechts, u bevind zich in de souk van de schoenmakers (blaghjyya), deze souk verlengt zich in twee straten, u neemt de linkse;
La rue du Divan ( uitspreken als Diwanne) is dus de tweede straat rechts, het huisnummer 24 is het laatste in deze straat.

(following)

Voor reserveringen, schrijf naar lachambrebleue  De foto’s zijn genomen door Renzo Chiesa

webmaster